Bloggen… weer een nieuwe uitdaging en ik ga ervoor, want uitdagingen daar hou ik wel van. Ik ben Anouk Simons-Senden, getrouwd met een fantastische man en moeder van twee prachtige dochters. Daarnaast ben ik sinds 1 januari 2016 de trotse eigenaresse van mijn eigen praktijk: Kindercoach Aapie. En daar is heel wat aan vooraf gegaan.

Dat ik moeder wilde worden, dat wist ik al lang. Mijn eigen moeder heeft altijd als oppasmoeder gewerkt en ik had in mijn jeugd dan ook veel ‘extra broertjes en zusjes’. Ik vond dat geweldig en hielp mijn moeder graag met alles wat er bij het verzorgen en oppassen kwam kijken. Het leek mij ook wel wat om oppasmoeder te worden, maar ook paarden vond ik als kind geweldig. En dus besloot ik na mijn VWO toch te kiezen voor een studie Diergeneeskunde in Utrecht. Na mijn afstuderen ging ik aan de slag als paardendierenarts, maar na 5 jaar gewerkt te hebben voelde ik me toch niet helemaal op mijn plek. Met een kleine meid op komst besloot ik te stoppen met het werk als dierenarts. De combinatie van onregelmatige werktijden met een man die veel en onregelmatig werkt (ook eigen ondernemer) én een jong gezin zag ik niet zitten.

Ik ben het eerste jaar thuis gebleven om te bedenken wat ik wilde en te genieten van de uitdagingen die het moederschap mij bood. Ik heb genoten van deze intensieve tijd samen met mijn dochter, maar na een jaar begon het toch te kriebelen dat ik ook nog iets anders wilde. Toen kwam de drang om iets met kinderen te doen weer naar boven. Vanaf het moment dat ik met kindercoaching in aanraking kwam, wist ik: ‘dit is wat ik wil!’.

Hoe ik dit ging vormgeven, dat wist ik nog niet. Dus ik ging nadenken, wikken en wegen, overleggen, bespreken en noem maar op. Het ondernemerschap dat er waarschijnlijk bij kwam zorgde eerst voor heel wat twijfels, maar uiteindelijk stapte ik in januari 2016 vol vertrouwen naar de Kamer van Koophandel om mijn bedrijf in te schrijven. En zo was weer een nieuwe uitdaging geboren: eigen ondernemer! Wow… wie had dat ooit gedacht… ik zeker niet… ik kom niet uit een ondernemersgezin en had me nooit eerder verdiept in de dingen die bij het ondernemerschap horen. Een nieuwe wereld ging en gaat voor mij open, iedere dag weer… echt! En wat is het een mooie wereld. De vrijheid die ik nu heb is voor mij heel veel waard. En natuurlijk levert het mij ook frustraties op en heel veel uitdagingen, maar voor mij is dit de ideale combinatie met een jong gezin en een man die veel en onregelmatig werkt. Ben je benieuwd naar de uitdagingen en frustraties? Lees dan mijn volgende blogs en/of volg me op facebook.