Geboorte in kaart

Dat de geboorte van je kind een grote impact heeft is waarschijnlijk geen nieuws. Een grote impact op jou, als ouder, want je wordt in één keer (nog een keer) papa of mama. Je hele leven verandert, je voelt je verantwoordelijker dan ooit, slaapt vaak minder, moet rekening houden met je gezin, gaat misschien minder werken, kortom: het heeft een impact die je vooraf misschien niet hebt voorzien.

Maar heb je je al eens verplaatst in jouw (pasgeboren) kind? Hoe zal het voor hem of haar zijn geweest? Wist jij dat de geboorte en vooral ook de periode in de baarmoeder (en zelfs nog daarvoor) grote invloed heeft op hoe je kind zich ontwikkelt? Dat deze periode bepalend kan zijn hoe hij/zij tegenslagen in zijn leven aanpakt en ervaart? Dat deze periode bepalend kan zijn voor de mate waarin en de manier waarop hij relaties aangaat?

Met geboorte in kaart kijk ik samen met jou naar het verhaal van de zwangerschap en geboorte van jou of jouw kind. We kijken naar wat er is gebeurd in deze periode. Wat heb je ervaren als moeder en wat heeft daardoor jouw kindje ook ervaren? We kijken naar de mate waarin je kindje zich geliefd en veilig heeft gevoeld. We kijken naar het hele verhaal en waar dingen misschien anders zijn gelopen dan je had gewild of gewenst. We kijken waar en hoe we deze informatie kunnen gebruiken om er sterker uit te komen. Op welke manier zorgt deze periode voor belemmeringen in je functioneren en hoe kunnen we daar aan werken? Soms is begrip voor jouw unieke geboorteverhaal al voldoende, soms kunnen oefeningen helpen en soms is er meer nodig. Iedereen wordt geboren op zijn eigen unieke manier, net als ieder mens uniek is. 

How we begin, is who we become

Bruce Lipton

bioloog

Vind jij het moeilijk voor je mening uit te komen?

Heb jij het gevoel dat je altijd alles alleen moet doen?

Heb jij het gevoel dat er iets tussen jou en je moeder/kind in staat?

Heeft jouw kind moeite met afscheid nemen? Iedere keer weer? 

Speelt het thema dood een belangrijke rol in je leven?

Herken jij jezelf of je kind in één of meer van bovenstaande zinnen? Of ben je nieuwsgierig naar de invloed die de zwangerschap en geboorte heeft op jou of jouw kind? Neem dan contact met me op en we plannen een afspraak in. Dit is écht terug naar de basis! 

De kosten voor een Geboorte in kaart zijn 140 euro incl. BTW. Hiervoor krijg je van mij een vragenlijst voorafgaand aan de afspraak, een 2-3 uur durende afspraak waarin we jouw geboorteverhaal in kaart gaan brengen en een door mij geschreven terugkoppeling met tips en adviezen. Binnen één week na de terugkoppeling neem ik nog een keer contact met je op hoe het met je gaat en of er nog iets nodig is.